Drukwerkspecificaties

Aanleverspecificaties digitale drukwerkbestanden

Om een voorspelbaar drukresultaat te krijgen dient het aangeleverde bestand aan een aantal voorwaarden te voldoen.Hierna kunt u hier bestellen en het bestand uploaden

Bestandformaat:

 Aan te leveren bestandformaat: PDF

  • Alle zijden moeten in één bestand als individuele pagina worden aangeleverd
  • Maak altijd van fonts in Illustrator lettercontouren
  • Het document moet 3 mm afloop rondom hebben
  • Lever bestanden in CMYK kleuren aan.

Kleurmodus:

Een full colour bestand moet zijn opgemaakt in CMYK. Het bestand mag geen PMS, RGB- of andere kleuren bevatten, deze moet zijn omgezet naar CMYK.

Verlooptinten:

Verlooptinten en transparanties kunnen bij het drukken problemen veroorzaken. Het is verstandig deze te rasteren of af te vlakken. Aanleveren met transparanties of verlooptinten is voor eigen risico.

Resolutie van afbeeldingen:

Voor halftoon afbeeldingen in zowel full colour als zwart raden wij een effectieve resolutie aan van 300 dpi. Beelden lager dan 150 dpi worden mogelijk onscherp afgedrukt! Voor lijnwerk afbeeldingen adviseren wij een minimale resolutie van 800 dpi.

Formaat en afloop:

Bestanden moeten worden aangeleverd op het afgewerkt formaat. Voor aflopend drukwerk geldt een snijmarge (afloop/bleed) van 3 mm extra aan alle zijden.

Tekstmarge:

Plaats teksten niet dichter dan 3 mm op de snijrand. Dit voorkomt dat de tekst te dicht op de snijrand komt of eventueel afgesneden wordt. Als u een kader gebruikt in uw ontwerp, raden wij u aan dit met een minimale marge van 3mm te ontwerpen. Kaders met een marge kleiner dan 3mm kunnen na het snijden resulteren in verschillende breedtes van het kader.

Documentkader:

Houdt er in het ontwerp rekening mee dat teksten, logo’s en andere belangrijke elementen die in de bedrukking zichtbaar moeten blijven minimaal 5 mm van de rand van het document af blijven. Dit voorkomt dat belangrijke elementen binnen de opmaak te dicht op de rand of zelfs van het beeld afvallen tijdens de afwerking.

 

Krantendruk:

Bij krantendruk gelden de volgende aanvullende kwaliteitseisen:

  • Pagina’s bevatten geen witmarges en/of aflopende elementen.
  • De afmeting van het PDF-document dient gelijk te zijn aan de overeengekomen zetspiegel van tabloidformaat en het materiaal dient zonder paskruisen, snijtekens, strippen etc. te worden aangeleverd.

 

Zetspiegel bij krantendruk:

Tabloid (weekendformaat)

Zetspiegel weekendformaat:                    266 x 398 mm

Valse spread weekendformaat:                284 x 398 mm

Spread weekendformaat:                          550 x 398 mm

Voor eventuele vragen kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen.

Hoe kunnen wij u helpen?

 

Heeft u een vraag, wilt u een prijsopgave ontvangen of heeft u wellicht een specifiek verzoek ?

Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen! U kunt ons een e-mail sturen via het contactformulier hiernaast, of door middel van de volgende contactgegevens: 

0598 - 63 52 61